Ligt het nou aan ons?

MenzoGeen onderdeel van een categorie0 Comments

Vandaag opende de Volkskrant met een artikel over discriminatie bij het vervullen van Vacatures. Staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken concludeert uit een nieuw onderzoek van haar ministerie “dat er geen sprake is van discriminatie op basis van geslacht of leeftijd, maar wel op basis van afkomst”.

Huh??

Al vele jaren zijn wij actief in de wereld van recruitment. Ongeveer de helft van alle opdrachtgevers spreekt een voorkeur uit voor een bepaalde leeftijdsgroep (meestal 30 – 45 jaar). Bij management vacatures heeft men vaak een voorkeur voor een vrouw.

Wensen op het gebied van afkomst komen we zelden tegen.

Hoe kan het dat onze conclusies zo haaks staan op de conclusies van de Staatssecretaris?Kijken wij door een gekleurde bril? Komt dat door onze focus op hoogopgeleide ICT-ers, managers en salesmensen? Of keken de onderzoekers de Staatssecretaris door een gekleurde bril?

Wie het weet mag het zeggen. Ik hoor graag jullie meningen en ervaringen en ervaringen bij het vervullen van vacatures.

Menzo de Muinck Keizer

Het Volkskrant artikel is te vinden als je klikt op deze link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.